T-Garden Egy év a kertben Gondozási tanácsok November Édenkert.huGyár tisztítás,üzemi takarítás. Gondozási tanácsok Október Gyár tisztítás,üzemi takarítás. Gondozási tanácsok OktóberTotális gyomirtás: idöjárás.http://www.idokep.hu/ hétvégiházban valo munkák.Díszkertek Tavaszi munkák a gyep karbantarásával: SziklakertekTavaszi munkák a rózsakertek karbantarásával Gyümölcsös és szőlőTavaszi munkák a gyümölcsösbe... TEVÉKENYSÉGEINK:fű-és sövénynyírásgyepgondozás (f... Tavaszi munkák a gyümölcsösben:Gyümölcsös és szőlő... KERTÉSZKEDÉS FÁK NÖVÉNYEK GONDDOZÁSA.: Tavaszi munkák a gyep karbantarásával:

2011. március 11., péntek

Tavaszi munkák a gyep karbantarásával:



GYEP
Tavaszi munkák a gyep karbantarásával:
Tavasz elején-közepén van a gyep megújításának időszaka.
Ezt a munkálatot két lépcsőben végezzük el:
  1. Gereblyével vagy gyeplazítóval sekélyen dolgozzuk át a talajt és gyomláljuk ki az elhalt részeket, ezáltal szellosebbé tesszük a szerkezetét, megkönnyítve a víz és a tápanyagok mélybe jutását és a gyökérzet optimálisabb fejlődését
  2. Speciális gyeptrágyával kezeljük a területet. Minden esetben komplex mutrágyák kijuttatását javallott. Ha a tél folyamán elszaporodott a moha a gyepben mindenképpen mohairtós gyeptrágyát használjunk
    Adagoláskor mindig tartsuk be a gyártó illetve a szakember tanácsait!
    Ha a hőmérséklet tartósan 12oC felett marad elkezdhetjük a gyomok kiirtását a gyepből. Ez kisebb területen történhet kézzel, de a nagyobb gyepeken permetezéssel ajánlatos elvégezni.
    A gyepek összetúrásával sokaknak bosszúságot okoznak a vakondok is. Mivel védett állatok és alapvetően sok hasznot hajtanak a talajban károsító élősködők elfogyasztásával irtásuk helyett a riasztásukat kell megoldani.

Nincsenek megjegyzések: